Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När besiktades rutschkanan?

Annons

Efter olyckan med mitt femåriga barnbarn kontaktade jag dig för att få upplysningar om rutschkanan var besiktad. Fick då ett sms: ”Vi har diskuterat din fråga internt och anser oss inte vara skyldiga att ge dig något namn eftersom vi inte vet vilket syfte du har med informationen”.

Jag har följande frågor:

1. När blev den besiktad?

2. Varför fylldes först underlaget på med cirka 50 centimter flis vid nedfallet?

3. Varför revs hela rutschkanan ner senare?

Allt detta bevismaterial finns dokumenterat.

Konsekvenserna blev fem veckor gipsat ben till ljumsken, sittande i rullstol och allt psykiskt och fysiskt lidande för ett litet barn med rörelsebehov. Förutom stor inkomstförlust för familjen under denna långa tid.

Farmor Pia Palm, Ockelbo

Svar direkt: Först vill jag återigen beklaga olyckshändelsen med ditt barnbarn, som jag gjort de två gånger vi talats vid per telefon.

På grund av olyckan kontaktade vi omgående en besiktningsman för en årlig besiktning för att kartlägga om det fanns brister i vår lekplats efter årets säsong. Självklart vill vi eliminera alla risker för olyckor, varför vi också omgående efter olyckan förbättrade underlaget efter säsongens slitage.

Anledningen till att rutschkanan för tillfället är nedmonterad är bland annat för att den ska flyttas till en ny slänt, så att föräldrar och dagispersonal lättare ska kunna ha översikt över sina barn i samband med lek på vår populära lekplats. Detta gör vi efter önskemål och samråd med dagispersonalen. Men det fanns även en risk för att barn fastnar med jacksnoddar och dylikt i det staket som fanns i starten på rutschkanan. Därför har vi även tagit bort alla andra staket på lekplatsen av liknande sort, som du kanske har noterat.

Jag hoppas att ditt barnbarn återhämtar sig efter olyckan och kan följa med sitt dagis på utflykter igen.

Bästa hälsningar Malin Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons