Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När ska kommunen stötta oss?

Nu är det nog Gävle kommun! Vi håller på med en fantastisk rolig sport. Vi är Sveriges största skridskoklubb, men det har inte Gävle kommun tydligen inte uppmärksammat.

Annons

Våra föräldrar och tränare kämpar med att få till is på Hagaströms IP, de ställer upp dagar och nätter... Det vill säga när det är tillräckligt kallt, eftersom vi fortfarande har naturis.

Det som fortfarande får oss att fortsätta är för den gemenskap vi skridskoåkare har med varandra i alla åldrar. Vi har fantastiska tränare och engagerade föräldrar, som ställer upp som funktionärer och hjälper alltid till när det behövs. I vår klubb har vi flera åkare som är så pass bra att de får åka på världscuper, trots de förutsättningar vi har. Nu i helgen åkte vår klubbkompis Johanna Östlund EM.

Nu har vi äntligen lyckats fått till is. I torsdags skulle vi ha haft träning som vanligt. När vi komr ner var det inte ens plogat på parkeringen. Vi fick pulsa ner på en nedsläckt idrottsplats och isen hade precis som parkeringen flera decimeter snög.

Vi blev väldigt besvikna då det egentligen ska vara en vaktmästare där till klockan tio på kvällen, det är tråkigt att vi inte kan åka nu när vi äntligen har fått is. Om vi ska kunna utvecklas måste det bli en förändring!

Det är något som inte stämmer när Sandvikens kommun prioriterar oss när inte vår egen kommun gör det. Tack vare Sandvikens kommun har vi under hösten kunnat träna på Göransson Arena, samt nu under julen fått tider på Järnvallen när vädrets makter inte är med oss. Och Gävle kommun fortsätter göra oss besvikna.

Det finns så många skäl till att vi ska få de förutsättningar vi behöver, men de är tyvärr inte trillräckliga för Gävle kommun! Många andra kommuner satsar och stöttar ungdomsidrotten där även skridskosporten räknas utan att det finns en stor och aktiv klubb. När tänker Gävle kommun bidra till att vi kan fortsätta med vår sport?

Hagaströmsskrinnarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons