Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästa hållplats: Huvudentrén!

Annons

Men det finns ju ingen hållplats vid huvudentrén! Nej den fanns på den tiden då den gamla huvudentrén fanns men som skulle flyttas – om jag inte minns fel – för att vårdsökande och besökare inte skulle behöva gå så långt i den långa korridoren för att nå hissarna. Då åktes det med lätthet rullstol från bussarna utan hjälp och rullatorerna rullade hur lätt som helst på släta golv och tillika under tak utan regn, snö och kyla.

Hur är det nu då?

Jo, om man åker till exempel från city och kliver av vid hållplats ”Huvudentrén”, den hållplats som enligt anslag tillfälligt var flyttad på grund av ombyggnad men är nu av någon anledning permanent, är det först och främst dubbelt så långt som tidigare då bussen stannade vid gamla huvudentrén.

Man kliver av bussen i ur och skur, man får korsa en hårt trafikerad gata, färdas på en sluttande trottoar över en gata till, kämpa sig uppför backen, i snömodd som i dag upp mot entrén.

Det ska vara friska vårdsökare som ska klara det och om den inte gör det får den som färdas i rullstol, hoppas på hjälp av någon stark, frisk person som skjuter på. Ska det vara så här?

Dålig kundservice vill jag påstå och att inte kunna få klara sig själv utan sjukresor när det finns ett väl utbyggt lokaltrafiknät bortsett från denna miss av de styrande.

Förslag till åtgärder för att eliminera de brister i planeringen som gjorts:

Alternativ 1: Flytta tillbaka hållplatsen till där den stod och flytta den andra lite högre upp i närheten av tallunden. Det finns plats nu efter ombyggnaden med busstrafik i båda ritningarna.

Alternativ 2: Använd de små bussarna från de nedlagda servicelinjerna till nonstoptrafik mellan hållplatserna och huvudentrén på dagtid då det är mottagning för vårdsökande på de olika avdelningarna. Olägenheten med att få mera trafik på området får väl vägas mot bättre kundservice.

Tack för ordet.

G J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons