Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni får nog vänta till 2014...

Svar till Bosse König på sporten den 22/2

Annons

Hallå Bosse König i Hagaströms Skridskoklubb. Det är alliansen i kultur- och fritidsnämnden, som reagerar på din insändare om konstfruset på Hagaströms isoval.

Vi har under många år följt ert arbete med spolningar, tävlingar, skjutsandet till andra städer och ispister och allmänhetens åkning. Vi läste reportaget om den senaste tävlingen, där man inte fick åka på hela ytan för att man riskerade att skära igenom med skridskorna. Det hela är för bedrövligt.

Vi har varit med på många möten hos er om denna isoval. Vi pratat en hel del om er isoval i våra partier. Och vi i alliansen hade helst sett att den varit byggd och i drift redan förra vintern. Men vi är ju inte det bestämmande partiet, så det blir säkert en vinter till för er med dålig is och medlemmar ute på vägarna till träning i andra städer.

Hos alliansen i fullmäktige finns er isoval på första plats i investeringsbudgeten. Det är en hel del före, som ska färdigställas, men sedan propsar vi på att ni ska få konstfruset. Och ni behöver säkert ett nytt kylaggregat också för det nuvarande var väl gammalt och begagnat redan när det blev installerat hos er.

Beträffande tak på Brynäsvallen så är det en del felaktigheter i din insändare.

Du blandar in Brynäs IF och påstår att kommunen nu måste bygga taket på Brynäsvallen efter omförhandlingarna med Brynäs. Så har också kommunalrådet Per Johansson sett det hela tills vi påpekade att kultur- och fritidsnämnden besltuade att bygga detta tak redan för åtta-tio år sedan. Då var det meningen att IK Sätra skulle få bygga en ishall i Sätra men vi motsatte oss detta och i stället lade vi ett förslag om att i första hand sätta tak på Nynäs, Strömsbro och Brynäsvallen. Detta blev också beslutet då. Så det är ett gammalt beslut Per Johansson försökte få in som en fördel i omförhandlingarna med Brynäs.

Däremot kan man säga att omförhandlingarna med Brynäs, att slippa bygga C-hallen, har gjort att Brynäs IF inte får några uppräkningar från Kultur och Fritid av det kommunala bidraget och dessutom får klubben inga driftbidrag för en C-hall.

Detta gör i runda tal 30 miljoner kronor i fördel till kommunen. Eftersom taket på Brynäsvallen redan fanns i investeringsbudgeten så finns nu ett fint överskott från Brynäs. Kanske man skulle kunna förbarma sig över alla de problem man har på Hagaströms isbana och ta en del av dessa pengar för en tidigarelagd investering i en ispist. Men så enkelt är det väl inte.

Ni får nog vänta till 2014 innan ni få besked. Det kan hända saker då i Stadshuset.

Kenneth Bognesan d

gruppledare i Alliansen

i kultur- och fritidsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons