Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni hade alla möjligheter men valde att lägga ner

Annons

Beslutet att lägga ner distriktets bästa damlag är med all rätt en het potatis.

Godistjejerna gjorde det ingen trodde, de nådde kvalet och så när en plats i landets högsta division efter återkomsten till division ett. Men den sportsliga framgången sved tydligen rejält för klubben, ekonomiskt. För om jag har förstått det rätt så var det den sportsliga framgången eller snarare risken för ytterligare sportsliga framgångar, som gjorde att GGIK dumpade sitt damlag.

För mig är det helt horribelt hur en klubb kan se på en framgång som en belastning. Godis uttalade satsning på att få ett herrlag på högsta nivå har tydligen ett pris. Och jag behöver väl knappast skriva vilket pris det är. I mina ögon är det bortkastade pengar att satsa på något som inte kommer att hända!

Om det i framtiden kommer att finnas ett herrlag i Superligan så kommer det laget med största sannolikhet från Sandviken. Jag passar på att applådera samarbetet mellan sandviksklubbarna! Vilket föredöme ni är! Jag vill också passa på att säga till styrelsen i Godis: Det är inte ett nederlag att exportera talanger till Sandviken.

Men tillbaka till de duktiga tjejerna i GGIK:s före detta damlag. Sorgligt nog får de alla och alla andra unga tjejer i distriktet som drömmer om att få spela innebandy på elitnivå, vänta på den möjligheten.

Godis, ni hade alla möjligheter att göra något bra för hela innebandydistriktet. Men ni valde i stället en helt annan väg. Ni valde att uppfylla era egna drömmar om att ha ett herrlag på högsta nivå. Men jag vill att ni ska ta till er, att det beslutet som ni tog inte bara krossade ert egna damlags dröm om en chans att återigen få utöva sin idrott på högsta nivå.

Ni tog även ifrån hela distriktet möjligheten, att kanske redan till hösten 2013, ha ett daminnebandylag på elitnivå. Personer som ni borde inte hålla på med föreningsarbete. Ni bidrar inte till någon utveckling, varken för herrarna eller damerna.

Tack för ordet!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons