Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni lärare: Gör en hushållsbudget

Annons

När man internationellt avläser ungdomars läs-, matte- och skrivförmåga så ligger vi svenskar tydligen långt ner. På en europeisk skala vi ligger på en skamlig 19:e plats. Nu skriker ni lärare på högre löner för ni är underbetalda.

Men ser man på alla de otaliga utredningar som visar på att allt fler elever inte får fullständiga slutbetyg så måste det ändå det vara så att lärarkåren inte har de kvalifikationer som krävs för högre löner. Att ha genomgått en lärarutbildning betyder inte att ni är dugliga lärare. Alliansen har gett er och alla andra lönetagare som jobbar fyra lönelyft genom skattereduktioner så ställ er i skamvrån eller i korridoren.

Vad ska ni ha lönelyft till? Att handla mer, resa mer, köpa bil, en större platt-tv, ny mobil? Lär av Lyxfällan och gör en hushållsbudget så räcker pengarna gott och väl.

Ni lärare ska skämmas. Tänk på Alliansens alla nyrika ålderspensionärer med påslag på 75 kronor i månaden, alla sjukpensionärers nya avgifter för mediciner och sjukhusbesök, alla arbetslösa med något lägre A-kassa, alla utförsäkrade samt alla nya socialfall som tillkommit efter Alliansens fyra skattesänkningar.

Vi som är Alliansens fula ankungar vi får ta smällarna, inget gnäll här inte. Vi har insett att intelligensen inte är så hög i allianspartiernas politiska värld. Vi ser nu hur politikernas beslut om våra pensioner slår.

JL

sänkt lön fyra gånger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons