Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni måste lyssna på eleverna

Annons

För tre år sedan började en vikarie på en gymnasieskola i Gävle. En vikarie som visade sig vara en naturbegåvning. En vikarie som fångar alla elevers intresse. En vikarie som lär ut med kreativitet och engagemang.

En vikarie som genom sin naturliga briljans får de allra slappaste eleverna att inte vilja fuska på proven; Han är värd mer, han är värd mer för eleverna.

Bland alla andra otroligt duktiga och kompetenta lärare på skolan har denne lärare något extra, men honom gör skolledningen ingen plats för längre. Hur kommer morgondagens skola se ut?

Denne lärare lär ut med engagemang, vilja och stor kreativitet. Han visar prov på kamratskap och ledarskap. Denne lärare har förmågan att få en hel klass engagerade och intresserade.

När samtliga elever, ambitiösa som slappa, reser sig upp och säger stopp. Då måste skolledningen stanna upp. Då måste skolledningen göra allt de kan. De måste lyssna på sina elever, speciellt när så många olika typer av elever försöker få ledningen att förstå att läraren i fråga är något alldeles extra.

Det är ett nöje att ha denne som lärare och det är denne lärare som vi kommer minnas starkast när vi gått ut. Han fångar vårt intresse vilket gör att vi lär oss så otroligt mycket mer!

Det finns bara en sak att säga: Skolledningen, har man ingen plats för en sådan lärare ser man till att skaffa det, vad som än krävs.

Elever som vet skolans bästa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons