Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nog kan man bli less, alltid

Svar till Linda Söderberg 12/4

Annons

Ja du Linda, nog kan man bli less på missuppfattningar alltid!

Var roligt för din kompis Sara att hon åter är i arbete. Underbart!

Dock vet jag inte hur du kan tro att hon inte skulle varit det under en annan regering. Ingen blev tvingad till sjukpension under den förra regeringens tid, hur du nu kan tro det.

Däremot fanns det humanare regler som såg till varje individs bästa, och som insåg att arbetslivet kan slita ut vissa människor och att dom trots sjukdom och svårigheter skulle få behålla sin värdighet.

Du säger att Sara inte har världens roligaste jobb, men för en människa helt utan arbetsförmåga ter det sig nog som ett drömscenario. Detta hade hon kunna klarat med den förra regeringen också och dessutom fått mer rehabilitering som kanske, kanske, gett henne en chans att återgå till sitt tidigare yrke.

Om hon inte klarat någon form av arbete på grund av sin ryggskada så hade hon i alla fall sluppit varit en sönderstressad individ vars liv blivit totalt förstört av oro, stress och sömnstörning på grund av den enorma rädslan att besluten från Försäkringskassan totalt ödelägger hennes liv.

Så skyll inte den nya sjukförsäkringen på den gamla regeringen utan ta ANSVAR och stå för att ni vill öka klasskillnaderna i Sverige.

Den utförsäkrade vänstersossen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons