Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är trädgårdarna avbetade

Annons

Nu är trädgårdarna i Sandviken avbetade och klara. Rådjurens framfart torde hittills i år ha kostat fastighetsägarna betydande psykiska besvär, och givit rättrogna partivänner en viktig seger i kampen mot kapitalismen. Kostnaderna för denna lycka som helt belastar skattebetalarna kan uppskattas till minst 5 000 kronor X 100 trädgårdar, alltså en halv miljon kronor eller kanske 5 000 kronor på 1 000 trädgårdar. Det blir fem miljoner kronor – och det blir mycket mer senare i år.

Vid 85 års ålder är trädgården min främsta inspirationskälla, en underbar hobby och grunden för friskvård och motion. Att rasera mina ägor och andras som ägnar sig åt sådana kapitalistfasoner är säkerligen en grannlaga uppgift för de styrande i Sandviken.

Det är mycket annat som går snett i Sandviken. Skolans standard och företagens villkor får dårliga betyg vid nationella jämförelser. Ungdomarna så gott som bojkottar högre utbildning och alla socialistiska grupperingar gapar och gastar efter mera bidrag och höjda skatter. Och detta trots att administrationen redan domderar i ett av västvärldens främsta kommunala skatteparadis.

Äldrevården är fastklistrad i ett revir som styrs av den politiska maktsfären och i praktiken utan ens en gnutta rätt för de äldre eller deras anhöriga till självbestämmande. Uppräkningen kan göras längre, men det räcker med detta.

Analytiker som säger att grunden för en frisk samhällsutveckling helt har spårat ur och att kompetensen hos den styrande eliten kan ifrågassättas kanske inte har helt fel.

Andrew Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons