Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu finns bara stubbmark kvar

Annons

På Alderholmen kring Redargatan/Alderholmsgatan mot idrottshallen växte under våren och nu framtill för en vecka sedan en strålande vacker sommaräng med ett stort antal vilda växter. Nu finns där bara en torr och gul stubbmark.

Det är en chef på Markbyggarna som har gett order om att skövla ängen. Det ser förfärligt beklämmande ut och vi är många som är djupt besvikna över att ett skönhetsvärde som denna vackra ängsmark nu är totalförstörd.

Varför denna nitiska aktion beställd av någon okunnig och okänslig person?

Gå ut och ta en titt innan du beslutar nästa gång. En blomstermark ska slås när blommorna har gått i frö för att kunna fröså sig till nästa år. Vi förstår det men är mycket kritiska till att göra det i förtid, det vill säga en månad innan växterna har hunnit växa ut. Varför slå ängsmarken redan när en del växter knappt har börjat slå ut? Vad har Markbyggarna för policy? Är dom lämpliga att sköta våra grönområden eller borde någon annan få ansvaret?

Man har även slagit sönder ängsmarken utefter Jungfruparken vid lekparken samt remsan utefter gångvägen vid busshållplatsen. Nu ser det för j-----t ut rent ut sagt. Så här vill vi på Alderholmen inte ha det inför nästa sommar.

Jag kan nämna att det växte humleblomster, näva, olika klöver, mjölkört, väddklint, fibblor, rölleka, gulsporre, blåeld och även några bestånd av kungsljus.

Värna våra vilda växter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons