Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har jag inga pengar till räkningar och mat

En tistel till arbetsförmedlingen som drog in mitt aktivitetsstöd utan att personligen kontakta mig eller kalla till möte om detta.

Annons

Ni påstår att ni har skickat ett rekommenderat brev till mig. Har ni verkligen råd att skicka rek till alla arbetssökande som ni ska kontakta? Nu har jag inga pengar till mina räkningar och inte heller till mat. Ni kan inte leka med människors liv på detta sätt. Och ni ska inte fatta så viktiga beslut över människors huvuden. Det börjar likna omyndighetsförklaring av de arbetslösa och vi är definitivt inte dumma i huvudet, bara för att vi inte råkar ha ett jobb.

Förbannad utan pengar

Svar direkt: Jag beklagar att du upplever att vi har fattat beslut över ditt huvud.

När det handlar om återkallande av programbeslut, indraget aktivitetsstöd, så ska det föregås av en kommunicering enligt förvaltningslagen. En sådan kommunicering kan göras via telefon, besök eller via brev, någon kontakt ska myndigheten ta med den som kommuniceringen gäller. Detta sker ofta via telefon eller vid ett bokat besök.

Om vi inte lyckas med det skickar vi ofta ett rekommenderat brev för att vara säker på att nå mottagaren. I samband med att du fick det rekommenderade brevet har du troligen också fått ett namn på en arbetsförmedlare som du ska kontakta för att beskriva din situation. Syftet med en kommunicering är att du som arbetssökande ska kunna göra invändningar och lämna information som behövs av den händelse som gjort att vi överväger ett återkallande av ditt programbeslut.

Du får gärna kontakta mig så kan jag ytterligare förklara vad som gäller enskilt för dig.

Charlotte Humling

arbetsförmedlingen Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons