Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har jag tröttnat på stanken

Annons

Som daglig busspendlare mellan Torsåker och Hofors har jag haft samtal med många olika resenärer under hösten/vintern. Jag har även hört många samtal och synpunkter andra resenärer emellan.

Vad alla frågar sig är: Är busshållplatsens väntsal (i Hofors centrum) till för bussresenärerna eller A-lagarna som sitter där varje dag och dricker sitt öl/vin och sprit? Även rökning förekommer dagligen, plus att papperskorgen används som urinoar, då toalett saknas i väntsalen.

Var och en kan själv tänka sig hur det stinker där inne.

Följden blir att få resenärer vill gå in där, även vid snö, kyla, blåst och regn.

Jag har själv pratat med en av dessa A-lagare för att få honom att förstå att han och hans suparkompisar inte får sitta där inne och supa och röka, men det går tydligen inte in hos honom.

Även personal från Hofors kommun har varit och pratat med dem ett flertal gånger, utan resultat.

Hoforshus och polis har också kontaktats om läget, men ingenting har förbättrats under hösten och vintern.

Senast i tisdags eftermiddag kom det en äldre dam fram till mig på bussen och frågade om jag ville gå in i väntsalen och be dessa herrar ”fara åt h-e”.Det säger väl en hel del om resenärernas tankar och synpunkter. Det är synd att inte flera resenärer törs säga ifrån.

Sammanfattningsvis är det många förbannade och förtvivlade resenärer som vill ha en ändring, så att A-lagarna plockas bort från väntsalen.

Tänk att en kall och blåsig vinterdag kunna gå in i värmen, till en fräsch väntsal.

Jag kan även nämna allt klotter som finns runt väggarna. Det är ingen rolig läsning, så tänk till ni ungdomar som har skrivit diverse saker på väggarna. Vulgär läsning enligt mitt och många andras tycke.

Med denna insändare hoppas jag att de som ansvarar för väntsalen vid Hofors busstation samt de som ansvarar för att det upprätthålls en viss ordning runt om i vårt samhälle, tar tag i detta ärende, för alla resenärers trivsel.

Anne Grethe Wolen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons