Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har snökriget börjat igen

Det är likadant varenda vinter. Förra söndagen var jag ute och skottade rent i grindhålet, för posten ska nämligen kunna åka med bil och lägga direkt i lådan.

Annons

När jag kom ut på måndag morgon hade plogen varit där och fyllt igen alltihop på nytt, nu med stora isklumpar. Man blir bokstavligen totalt slutkörd. Jag bor i villaområdet i Stigslund och på vår gata bor det många äldre och ensamstående. Vi har dessutom små tomter och svårt att få plats med alla snömassor. Och då blir det bara för mycket att få rum med all snö från gatan också.

Kommunen är ju glad om de äldre kan sköta sig själva så länge som möjligt här i livet (det blir billigare så), men samtidigt så gör deras politik att lämpa av snön i grindhålen att de gamla tar slut tidigare.

Kommunen uppmanar oss att inte ha mattor på golven, för man kan snubbla och göra illa sig, men snubbla i grindhålet vid snöröjning, ja det går bra!

En underlig politik. Här kallar man till möten där man talar om vad man kan göra för de äldre och sedan handlar man tvärsemot allt. Är det inte på tiden att man nu tar tag i det hela?

Ingvar Lindkvist

sekreterare i Stigslunds Villaförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons