Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu räcker det i flera år framåt

Annons

Trädfällningen i och runt Norrsundet får räcka för flera år framåt nu. Stora Enso har fällt mycket skog i närområdena till Norrsundet sedan något år tillbaka. Alldeles för mycket stora volymer av barrträd i första hand, men även lövskog har fällts. Svamp och bärmarker är utplånade för flera år framåt. Måste man verkligen ”gallra” så mycket man gjort?

Och det lär fortsätta enligt ganska så säkra källor. Visa åtminstone något av hänsyn och respekt värt namnet, Stora Enso. Ni har lagt ner våra två basnäringar, fabriken och sågen med korta mellanrum de senaste tre åren. Ni står i mycket, mycket låg kurs hos oss före detta anställda. Lämna oss nu i fred och håll er borta om ni så har det minsta uns av moral.

Låt oss läka de djupa sår ni åstadkommit. Och inte har det blivit bättre, som de senaste veckorna visar, många flera friska träd har fällts här i samhället. Det börjar likna mindre kalhyggen här och där.

Lokalbefolkningen har inte fått säga sitt. Sen att det är i privat regi eller i bolagsform som det har beslutats om den senaste skövlingen spelar ingen roll. Vi har fått nog nu!

Stoppa detta nu för flera år framåt. Svara gärna ni berörda, tack.

Raymond Eriksson, Norrsundet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons