Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu växer staden på Gävles gröna parker

Nu växer staden på Gävles gröna parker. Hur kan vi låta detta ske?

Annons

Dagens pensionärer vill bo nära stadens brus. Hur vill barnfamiljer ha vår stad? Vi pensionärer är en stark grupp precis som våra politiker (men som måste kunna lyssna på andra). Ibland känns det som att varje högt uppsatt politiker skall ha ett monument efter sig.

Alderholmsbron? Stortorget? Centralplan? Riv-ivern på 1960 och 70-talet för att bygga nytt. Detta hände på många orter i Sverige så Gävle var ej unikt på detta område. Dålig kunskap? Saknades stadsarkitekt?

Angående Rådhuset så önskar jag denna fina byggnad blir vårt Stadshus. Ska inrymma stadsmuseum där stadens historia ska visas och där även stadsarkivet ska finnas.

Stadsarkitekten kan få finnas i byggnaden för i Gävle behöver vi någon med kunskap. För skolbarnen ska det finnas utrymme för att ställa ut konst, uppfinningar och det finns säkert fler idéer. Kafé ska finnas. Rum att hyra för privata och företagsfester. Vigselrum.

Jag önskar före detta Skogsmuseet Silvanum åter. Jag saknar detta museum. Det var ett bra utflyktsmål tillsammans med våra gäster.

Det finns en del ord som bara finns, det känns inte som de används på rätt sätt. Värdegrund – vem har kommit på detta ord? Rättar vi oss efter vad detta ord står för? Ett nytt ord har seglat upp ”reserverad”. Vad betyder detta? Om jag reserverar mig så behöver jag ej ta ställning. Är detta Gävle?

Nu undrar jag om jag ska fortsätta att bo i Gävle eller är det bättre någon annanstans? Jag har inget svar på detta själv. Gävles politiker kan kanske berätta för mig varför jag ska bo i Gävle. Jag reserverar mig till dess.

Kristi na

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons