Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyckeln till framtiden i Hofors

Annons

Det är bra att bo i Hofors och det kan bli ännu bättre. Det har under de senaste åren känts som att samhället kommit till en hög mur, som vi inte kan klättra över. Dörren finns och nu måste vi hitta nycklarna. Det finns i dag en omvärldsuppfattning om vårt samhälle: Tron att allt ont drabbar Hofors!

Sanningen är egentligen den omvända. Hofors är det lilla och trygga livet, med de vänliga och omtänksamma människorna.

Samhället har i långa tider haft en jättestor arbetsgivare (Ovako) och företaget har alltid tagit ett stort ansvar och varit en pålitlig arbetsgivare. I dag behöver man inte lika stor arbetskraft trots att man producerar stora volymer i världsklass och det får samhället acceptera. Företaget skapar dessutom jobb åt en mängd andra mindre Hoforsföretag som i sin tur är så pass duktiga att de kan jobba även mot andra marknader.

Efter den ekonomiska oron under de första åren på 1990-talet så blev det svårare för ungdomen att få fäste på arbetsmarknaden. De här svårigheterna ser vi fortfarande 20 år senare och det här problemet måste vi noggrant analysera och finna svar på.

Hofors ska satsa på en skola av världsklass!

Skolan är vårt bästa verktyg för att ge alla människor samma chanser och möjligheter här i livet. Alla våra barn har tidigt drömmar om framtiden och med var och ens personlighet, förnuft, känsla och ansvarsförmåga kan de ges möjlighet att fortsätta utvecklas. Kom ihåg, barn skaffar sig i dag andra livserfarenheter som inte ens fanns i vår ungdom!

Arne Evertsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons