Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om de kunde jaga nättjuvar

Annons

I dag blev en av familjens datorer infiltrerad av någon som ville lura oss på pengar. Det höll på att gå alldeles fel för oss men tillfälligheter gjorde att vi klarade oss men lika gärna kunde vi ha blivit av med alla pengar vi hade på våra konton – inga miljonbelopp men ändock så mycket så att det skulle vara smärtsamt.

Efter händelsen ringde vi till vår bank på nödnumret som gav oss goda råd och uppmanade oss att ringa polisen och anmäla dataintrånget. Varför skulle vi göra det? Där har man ju så mycket att göra så ett lite dataintrång kan väl knappast vara av intresse? Hur fel hade vi! Oj vad många frågor vi fick och också goda råd:

1. Stäng av elen till datorn.

2. Plocka ut den lilla grejen som ger förbindelse till internet.

3. Använd inte datorn innan du har programmerat om den.

Polisen såg mycket allvarligt på det hela. Tänk om de hade resurser att jaga dessa tjuvar på nätet! Uppe i Kiruna sitter ett antal människor och jagar svenska medborgare som tittar på tv utan att betala licens.

Tänk om de kunde jaga nättjuvar i stället. Vi kan ju ta tv-licensen över statsbudgeten! Det skulle bara drabba dem som åker snålskjuts via den lilla avgiften som då i stället skulle ingå bland våra skatter. Vad säger våra politiker i riksdagen?

Emil i Harnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons