Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om någon hade serverat sådan mat så hade det blivit sparken

Annons

Lördagen den 3 mars blev jag hastigt sjuk med över 39 graders feber. Jag kunde ej själv ta mig upp från soffan, inte ens med hjälp av två medlemmar i familjen. Sonen blev orolig och ringde efter ambulans som efter cirka 30 minuter hämtade mig. Vilken underbar personal som fraktade mig till Gävle sjukhus.

När jag kom in på sjukhuset blev jag väl omhändertagen av både läkare och övrig personal, de var toppen. Jag blev också väl omhändertagen på infektion när jag kom dit sent på kvällen och låg på enskilt rum.

Nu till min stora besvikelse när det gäller förtäring med mera: När jag kom upp på avdelningen blev jag tillfrågad vad jag ville ha att dricka. Jag bad om vatten och fick ett glas ljummet vatten. På söndag morgon bad jag om en smörgås, ett glas juice samt en kopp kaffe, samma sak på måndag morgon. Fick in på rummet en tillbringare med juice samt en med vatten.

Till lunch blev det herrgårdsstek, köttet var kallt, potatisen halvkokt, brysselkålen likaså. Söndag middag: Äggröra, stekt prinskorv, stekt potatis.

Hur man stekt den vet jag ej. Halvkokta grönsaker, fyra prinskorvar som jag delade på och svalde ned med juicen, för jag var hungrig. Lunch på måndagen: Kyckling med currysås samt halvkokt ris och dito grönsaker. Kycklingen gick att äta när man sköljde ner den med juice.

Jag är 75 år gammal och har arbetat med livsmedel sedan jag var 18 år. Jag har arbetat hos grossist och haft egen livsmedelsbutik. Jag har haft hand om både mindre och större fester för upp till 150 personer.

Skulle jag och mina medarbetare ha serverat sådan mat som jag fick på Gävle sjukhus, så hade det varit sparken direkt.

Jag har ringt Landstinget Gävleborg, Söderhamn men ej fått något svar. Någon skulle ringa upp mig men så har ej blivit gjort.

75-årig besviken korttidsinlagd

Svar direkt: Jag vill börja med att beklaga att du inte är nöjd med din måltidssituation när du besökte Gävle Sjukhus. Eftersom vi inte vet vilken avdelning på sjukhuset det gäller, skulle jag vilja att du personligen kontaktar mig så ska vi försöka ta reda på vad som gått fel. Det är av största vikt att du upplever en positiv måltidssituation då maten är en del av vården.

Vänligen kontakta mig på 026-15 40 00, så ska jag personligen utreda detta ärende.

Richard Clausson

enhetschef köket Gävle sjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons