Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Onyanserade påhopp

Be om ursäkt till Nynäs Montessoriskola, FAKTA.

Annons

Någon skrev under namnet FAKTA en anonym replik på mitt debattinlägg om hur viktigt det är för den pedagogiska mångfalden i Gävle att Nynäs Montessorihögstadium blir kvar och utvecklas.

Den anonyme FAKTAS pedagogiska synsätt att friheten i undervisningen gör att anarki uppstår hör hemma i 1800-talet. Likaså synen på eleverna att inget eget driv till att ta till sig kunskap finns heller Vi är mycket långt ifrån varandra vad gäller både människosyn och pedagogik.

Montessoripedagogiken är ingen utopi FAKTA, det fungerar väl på Nynäs Montessoriskola. Eleverna har ett eget driv att ta till sig kunskap, Nynäs Montessoriskola har goda studieresultat.

Jag har under veckan haft kontakt med ett flertal elever och några föräldrar som är mycket upprörda över ditt onyanserade påhopp på en bra skola. Att till exempel påstå att montessoripedagogiken är okänd för elever och föräldrar är närmast kränkande.

Jag tycker du, anonyme, ska be Nynäs Montessoriskolas elever, lärare och föräldrar om ursäkt för ditt onyanserade påhopp.

Anders Jansson, Sveriges Montessoriförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons