Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orkestern åt gävleborgarna!

Jag minns att det skrevs i lokala tidningarna att medelåldern är hög på symfoniorkesterns framträdanden. Ungdomar, barnfamiljer med flera prioriterar säkert andra kostnader före köpet av en konsertbiljett till Gävle symfoniker.

Annons

På en resa nyligen till München underhölls jag och mitt sällskap av en fyra professionella musiker som spelade klassisk musik på gatan. Fantastiskt vackert och mycket uppskattat av alla förbipasserande, ung som gammal.

Säkert väcktes intresse för klassisk musik hos några som tidigare har varit likgiltiga för denna genre. Kan inte Gävle symfoniker göra samma sak? Spela i mindre konstellationer på allmänna platser, i köpcentrum, på gatan runt om i länet.

Bra reklam för orkestern, ett fint sätt att nå ut till alla som inte har råd med konsertbiljett, till alla som tror att klassisk musik inte är till för dem, till ung och gammal.

Alla är vi via skattsedeln medfinansiärer av orkestern. Jag är övertygad om att det skulle uppskattas både av musiker och länsinnevånare att få mötas spontant ute i vimlet.

Ingen klassisk fanatiker (än) C Falk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons