Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oskyldig till snatteri

/

Annons

Söndagen den 28/12 var min dotter som är 14 år på Ica Maxi med en kompis och hennes föräldrar. Flickorna skulle eventuellt köpa smink och stod därför och tittade och jämförde olika färger. Sedan satt de utanför kassorna och väntade på kompisens föräldrar. Då kom en vakt från Securitas fram till dem och anklagade flickorna för att ha stulit smink. Eftersom fickorna var oskyldiga nekade de och plockade fram och visade vad de hade i fickorna.

Turligt nog stod det ”by HM” på läppglansen som de visade och vakten hävdade att de hade stulit. Vakten hävdade att eftersom de inte hade något i fickorna så hade de gömt sminket någon annanstans. Flickorna sa då att han gärna fick visitera dem, men tydligen får inte vakter göra det.

Lyckligtvis kom nu kompisens mamma och undrade vad som stod på. Vakten fortsatte att hävda att flickorna hade stulit smink. Mamman sa att hon gav tillstånd till att visitera men det fick vakten i alla fall inte göra. Till slut bad vakten mamman om ursäkt och gick efter att ha sagt till flickorna ”jag såg att ni tog något”. Jag undrar nu:

1. Borde inte vakten ha frågat om flickorna hade någon vuxen med sig så de hade haft stöd från början?

2. Borde inte utfrågningen ha gjorts någon annanstans än utanför kassorna? Hur många som kände igen flickorna gick förbi och funderade om de hade stulit något?

3. Hur ska ungdomar bevisa att de är oskyldiga? Vad hade hänt om inte kompisens föräldrar hade varit med? Jag fick i alla fall hem en ledsen, rädd och kränkt dotter som sa: Jag tänker aldrig åka till Ica Maxi och handla igen.

Ingrid

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons