Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överfallna på bussen

Annons

Mina döttrar blev överfallna på tvåans buss i Gävle, sent fredag kväll den 23 januari, av 15 ungdomar både killar och tjejer i 18–19-årsåldern. Min äldsta dotter blev spottad i ansiktet och sparkad i ryggen. Det fanns fler passagerare på bussen, minst fyra personer till och så naturligtvis en busschaufför.

Mina döttrar 25 och 15 år gamla steg på bussen på Söder och vid Rådhuset steg gänget på (bussen gick därifrån 23.50). Först var de trevliga men sen urartade det och de började skrika (de skrek, de ropade inte) bland annat ”heil Hitler, svennehora”.

Flickorna försökte ta sig fram till chauffören för att försöka stiga av fram men chauffören sa att dörrarna i så fall skulle öppnas även bak och eftersom gänget hotade att jaga och slå ihjäl tjejerna så vågade de inte kliva av utan åkte till ändhållplatsen, ringde en bekant och fick skjuts hem. Gänget klev av vid Ulvsätersvägen. Den yngre dottern har haft svårt att sova och gråter när hon tänker på händelsen.

Lillasyster sa att det var 5–6 stycken som spottade storasyster i ansiktet. Hon har ont i ryggen efter de sparkar hon fick ta emot. Hon fick en knytnäve i tinningen så hon hamnade på golvet i bussen. Det känns otäckt att sånt här kan hända. Busschauffören berättade att en av flickorna i gänget är känd för att bråka på bussen.

Flickorna fick sitta kvar i bussen tills de blev hämtade och hemskjutsade.

Men varför, varför gjorde inte chauffören något under tiden? Det finns ingen policy för det säger den på Swebus vi haft kontakt med. Vi läser och hör ofta om bus på bussen så har man ingen policy för sådana händelser.

Vi har naturligtvis polisanmält: misshandel, hot och ofredande. Men vad gör man med en sådan chaufför?

Arg och rädd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons