Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planering men inte kompetens

Jag tog en promenad i förra veckan från Söder via Brynäs och Alderholmen in mot Gävle centrum. Vad som då slog mig var: Finns det något som kallas samhälls- eller stadsplanering i Gävle?

Annons

Jag gick förbi Klockgjutarparken där det ska byggas höghus, och sedan mot S. Skeppsbron där en tomt med ”sjöutsikt” fortfarande är öde.

När sedan promenaden fortsatte över gator som stängts av utan hänsyn till de näringsidkare (inte restauranger då...) som fortfarande verkar i centrum förstärks intrycket. Förbi Slottstorget där kommunen har planerat in en restaurang (bristvara i Gävle?)

Slutligen på Stortorget där genomfarten för bussarna planerats så illa det blivit en arbetsmiljöfråga och busstrafiken hotas med avstängning.

Då är bilden komplett för min del. Planering finns, men kompetensen finns inte hos vare sig styrande politiker eller bland tjänstemännen.

Det är dags att för inte minst det (S)tora partiet att lyssna på befolkningen i centrum, som inte bara består av krogbesökare utan även vill kunna uträtta ärenden och inköp utan att behöva transportera sig fem kilometer eller längre från centrum. SD är ju ett parti som kan (och vet att) utnyttja situationer som denna i en valdebatt. Och det vill ni väl ändå inte?

Skriver tyvärr detta anonymt, då debattklimatet på min arbetsplats inte tillåter att beslut kring biltrafik och övrig cityplanering ifrågasätts.

Mr. Walker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons