Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plötsligt går det att bygga om

Annons

Gävle kommun väljer att bygga om det gamla dagiset på Nygårdarna i Bomhus till behandlingshem. Trots brist på dagisplatser väljer man alltså att satsa på missbrukare i stället för barn. Barnfamiljer i Bomhus är tvungna att åka långt för att lämna barnen till dagis, det är inte ovanligt att man får åka till Hille, Forsbacka eller andra stadsdelar för att lämna barnen. Det blir långa resor och tidiga mornar det.

Men det vi boende retar oss på är några saker: När man föreslår att man ska rusta dagiset så får man till svar av kommunen att det går inte, det är för ruttet och mögelangripet och det bästa är att riva.

Samma svar får psykboendet på Nygårdarna när de frågar om man skulle kunna få flytta dit.

Så då kan man undra över hur det plötsligt går att bygga om det nu om det nu är så ruttet och mögelangripet som man säger. Men tydligen går det att bygga om till missbrukare men inte till barn och psykiskt sjuka och då får det kosta.

Sedan har vi som bor här på Nygårdarna blivit helt överkörda. Kommunen har inte vågat ta en diskussion med oss. Vi fick ett informationsblad i maj att man skulle börja bygga den 31/5 och att beslutet redan var taget av socialtjänsten. Vi hade ingen chans att protestera.

Skulle man behandla dem som bor i Villastaden, Fridhem eller Gävle Strand? Skulle inte tro det. Där skulle man nog vara noga med att informera de boende i god tid före byggandet och under byggandet.

Sedan kan man ju undra hur smart det är att bygga ett behandlingshem i ett bostadsområde där det bor mycket pensionärer och barnfamiljer. Det finns ju en anledning till att man i de flesta fall väljer att bygga behandlingshem på landet.

Per-Åke Nordqwist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons