Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker är inget yrke

Emellanåt upphör man inte att förvånas. För ett antal år sedan hamnade skolan i Gävle i ett nationellt fokus.

Annons

Man hade beviljat en i dag välkänd Sverigedemokrat gymnasiepraktik som kanslist hos Sverigedemokraterna. Det fick stort massmedialt genomslag inte bara regionalt utan i hela landet.

Efter den massmediala uppmärksamheten avbröts hennes praktik. Samtidigt hade en annan person praktik hos Folkpartiet. Till slut fick båda gå. En policy slog fast att man inte fick ha praktik hos politiska partier.

Ansvariga politiker och tjänstemän hade därmed gjort klart vad som skulle gälla i framtiden. Döm då om min förvåning när jag strax före jul fick läsa i GD att en elev hade prao som politiker. Inte i Sverige utan hos en socialdemokratisk släkting som är EU-parlamentariker i Bryssel!

Plötsligt gäller inte policyn som ansvariga politiker och tjänstemän kommit överens om. Framförallt blev det än märkligare. Man hade prao hos en folkvald politiker.

Det vet väl alla att ett förtroendeuppdrag inte är ett yrke. Lärare, ambulansförare och sjuksköterska är exempel på yrken, dock inte politiker.

Är det på det sättet att ansvariga politiker och tjänstemän på Kantorn i Gävle anser att det är okej att praktisera hos folkvalda socialdemokrater i Bryssel, men inte som kanslist hos andra partier i Gävle?

Demokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons