Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikerna har glömt att de har ett förtroendeuppdrag

Annons

Politikerna har glömt att de har ett förtroendeuppdrag – inte en anställning. Ett uppdrag som de är satta att sköta åt oss. Det ingår inte i uppdraget att sko sig själv på andras bekostnad.

Tänk om den lokala idrottsklubbens styrelse skaffade sig förmåner genom medlemmarnas avgifter. Då hade det troligen kallats förskingring och det hade rapporteras med stora rubriker i medierna hur styrelsemedlemmarna skott sig på medlemmarnas bekostnad.

När det gäller politiker så heter det ”Svenska folkets rätt att sig självt beskatta” och de skaffar sig förmåner långt utöver vad som gäller för vanligt folk. Det kallas för ”demokrati”. De förtränger vem som valde dem och varför. Det allvarliga ligger i att de fjärmar sig allt mer från ”vanligt” folks levnadsvillkor och många av de beslut som tas saknar förankring i verkligheten.

Övertid med mera borde ersättas enligt de normer/anställningsavtal som gäller på arbetsmarknaden. Efter avslutat uppdrag borde även dessa få återgå till sitt tidigare arbete och om sådant saknas – ställa sig till Arbetsförmedlingens förfogande, som vi alla andra tvingas göra. Arbetslinjen borde väl gälla även för de som är valda till politiska uppdrag – eller?

Jan Boljang

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons