Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prövningens tid är här

Annons

Vi gick in i 2012 med 25-procentig ungdomsarbetslöshet i lilla Sverige och ett Europa i kaos. I soliga landet Spanien går 48 procent av de unga utan jobb. Semesterbyarna växer inte längre, de får staket runt om de ofärdiga fula betongklumparna.

I mullornas Iran kan ett fullskaligt krig bli resultatet av fundamentalisterna tillsammans med en president som är farlig för hela vår värld.

När han stänger Hormuzsundet då önskar jag att vi inte var beroende av arabstater och norska oljefält för att uppnå den tillväxt som varje sekund måste ökas.

Den fattiga befolkningen på vår jord får ändå inte pengar över till ris för sin överlevnad. En miljard människor svälter på vårt klot som i dag har över sju miljarder invånare. Det finns 1 300 miljardärer i världen som han hjälpa många människor till ett drägligt liv. Även du eller jag kan göra en insats och vi gör det genom skattsedeln och pengautdelning via Sida.

Nu är det inte alltid pengar som behövs för att mänskligheten ska överleva, men utan pengar då är du fattig och då kan du inte ens låna pengar. Bankerna (eller samhällsprofitörerna) fördelar sina medel utan hänsyn till sina små kunder eller vanliga dödliga. Arbete krävs för att bidra till samhället och för att hålla kriminalitet stången.

Det tycks inte som någon av våra ledare förstår innebörden med liv och därmed ett arbete. Nu träffas den nya pakten inom EU för att diskutera ekonomin men troligen blir slutpläderingen ett jaså, eller ”hur kan vi sätta åt de där grekerna som fortsätter med sitt korrupta leverne”?

Tänk om Fredrik Reinfeldt stod upp på podiet och sa med darr på rösten att ingen i Sverige skall behöva gå arbetslös inom tidsramen ett år. Han får gärna ta till pensionering av dem som redan är trötta och sparka undan byråkrater som sitter av tid då de känner sig oumbärliga.

Mardrömmar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons