Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regimens trovärdighet är noll

Annons

Den moraliska trovärdigheten hos regimen i Ankara är noll. Relationen till kurdernas rättigheter som kurder hoppas att regimen gör något åt på ett ärligt sätt. Det är ett måste innan landet kan spela en stor roll i arabvärlden.

Som det är nu verkar det som om Turkiet har bestämt sig för att ha en storebrorsroll i regionen, men landet måste städa rent hemma hos sig själv först. Världen är ju inte längre utsprida byar, den har blivit en global by.

Turkiet förtränger att frihetkämparna inte kommer att ge upp, de är matade med stolthet och värdighet. Andan av frihetskamp kommer att leva vidare generation efter generation.

Det råder ingen tvekan om att Ankara förr eller senare kommer att sluta köra sin hårda politik. Att spela en fredsduva i arabländer men en hök hemma är en svår ekvation.

Nu börjar de bli stöddiga mot Israel och Europa. Min egen gissning är att det kan vara så att den islamvänliga regimen vill vinna över militären på det här sättet för att ostörd kunna sprida sin farliga ideologi, nämligen toranismen/turanismen!

En kurd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons