Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rid inte i motionsspåren

Annons

Gävle Fältrittklubb har fått de gamla motionsspåren vid Valbo sportcentrum 3,6 respektive fem kilometer långa. Från femkilometers spåret utgick även 7,5 samt tiokilometers-spåren. Vid byggandet av Valbo köpstad gjordes flera ridvägar åt Mediamarkt-hållet samt att ovannämnda motionsspår uppläts åt ridklubben. I stället gjordes ett i mitt tycke lite väl kort, men alldeles utmärkt 3,2 kilometer långt spår.

Från fältrittklubben finns skyltar som hänvisar motionärer till de nya spåren. Tyvärr har inga skyltar satts upp för ryttarnas del, åt andra hållet. I år har det följaktligen ridits såväl i skidspåren som i motionsspåret. Hästar är tunga och gör stora gropar i underlaget. Vi som springer får dåliga spår. Detta innebär självklart en olycksrisk för oss.

Jag vädjar därför till alla ryttare att inte rida i de nya motionsspåren, men också till kommunen och VAIF att sätta upp skyltar vid alla ”påfarter” till motionsspåren som visar att man inte får rida här.

Som motionär blir man väldigt irriterad när spåren är förstörda, speciellt när utbudet för oss har krympt avsevärt sedan köpstaden byggdes.

Ni ryttare, tänk också på att det är både roligt och givande att rida på vanliga skogsstigar och inte bara i breda motionsspår.

Motionär och ryttare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons