Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ris och ros om tryckhaveriet

Annons

En arg läsare

En stor björnlokatistel ger jag till gd.se-redaktionen (eller hela GD) som inte kan skriva direkt på webben att nu har det gått åt helvete med pressarna.

Man sitter och blir förbannad på tidningsbudet 04.30 som sköter sig exemplariskt för övrigt. Men ni vill verkligen att man ska skjuta budbäraren, det är dåligt. Fick inte information förrän 06.15 via radion. Varför ska det behöva vara så? Det är ju bara att skriva på webben på översta raden.

Hur svårt kan det vara

… och en glad!

”Det är så mycket jämmer, klagan och elände i tidningar, radio, tv, så jag måste verkligen lämna en eloge till GD med avseende på presshaveriet. Det sker ytterst sällan, att tidningen uteblir till morgonkaffet, men så skedde i onsdags. Fick reda på via telefon att den är försenat och skulle utdelas omkring 09.00.

Klockan 08.30 kom tidningsbilen, och vilken tidning, vi fick riktigt roligt när vi bläddrade igenom den. Dagen efter kom förklaringen.

Jag måste då verkligen säga, att ni är fantastiska som inte stod handfallna utan löste problemet via Falun. Det finns alltid en lösning och ni fixade det.

Klaus

Svar direkt:  

Det är ett bekymmer att få ut information under tidiga morgontimmar. Webbredaktionen är bemannad från kl 07.00 och då lades också informationen om presshaveriet ut.  Telefonsvarare hos kundtjänsten och meddelanden via radion informerade betydligt tidigare.

En lösning vi jobbar på nu är att också kunna meddela prenumeranter via SMS om tidningen är kraftigt försenad.

När både Gefle Dagblad och Arbetarbladet drabbas av att pressen inte går igång så blir det ett enormt tryck på kundtjänstens telefoninformation, tusentals prenumeranter undrar varför tidningen inte finns i brevlådan. Vi fick också många kommentarer via mejl, de flesta trevliga.  Många var roade över att tidningssidorna hamnat lite hur som helst, den bästa frågan jag fick var: Vem hade kuperat?

Jag är glad över att vi till slut fick ut en tidning och faktiskt också över att så många saknade sin tidning på morgonen, det visar att Gefle Dagblad behövs och gör skillnad!

Christina Delby Vad-Schütt

Chefredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons