Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Risken är att du blir besviken

/

I stora annonser går en av teleoperatörerna ut med erbjudandet att du får en laptop och 4G-router för en krona vid tecknande av 24 månaders abonnemang på internetuppkoppling.

Annons

Alla har nog lärt sig att läsa det finstilta vid det här laget och erbjudandet i sig kan man inte klaga på.

Dock står texten ”90-talet ringde och ville ha tillbaka sitt ADSL-modem”, det tolkar jag som att 4G-routern gör jobbet mycket bättre än det ”förlegade” ADSL.

Jag vill hävda att det är snudd på marknadsföringsbluff att i dag säga att 4G är bättre eller mycket bättre än en fast ADSL-uppkoppling. 4G är inte alls utbyggt på alla ställen och många kommer att bli nerkopplade till 3G där hastigheten oftast ligger på 1-2 mbit/sek i faktisk hastighet.

Lägg till detta att familjen har en router som dessutom ska dela på den usla förbindelsen till flertalet datorer och/eller smartphones. Vi förväntar oss i dag en hyggligt bra uppkoppling eftersom allt fler tjänster på internet som strömmande musik och strömmande video kräver högre hastigheter.

3G-nätet är redan i dag svårt överbelastat, om det står det inget i erbjudandet, risken är stor eller mycket stor att köparen blir djupt besviken på hastigheten.

Peter Holm

egenföretagare inom IT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons