Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rör inte Plan 13

Annons

Återigen ifrågasätts sjukhusets friskvårdanläggning Plan 13. Ryktet säger att det ska ske en förändring. Det är sorligt att inte landstingspolitiker och styrelsen förstår att friskvården och Plan 13 är något som måste prioriteras. När man har en fungerande verksamhet och det ständigt kommer nya osäkra anställda som vill komma igång med träning, varför ska man ändra? Plan 13 erbjuder personlig coaching med anpassat träningsprogram, gruppverksamhet som pass, olika anpassade grupper till exempel för sekreterare med belastningsskador i axlar och rygg, överviktiga får hjälp med kost och motion.

Förebyggande friskvård är A och O för att förhindra belastningsskador. Plan 13 är även värdefullt psykiskt, ”ny energi” och socialt med att träffa olika personalkategorier från andra avdelningar.

Gävleborg ligger dåligt till i statistiken vad gäller hälsa, hjärt- kärlsjukdomar, cancer, depression och utbrändhet, det kostar pengar!

Uppmuntra och prioritera friskvård, det spar sjukskrivning och pengar åt landstinget och positivare anställda. Vi är många som utan uppmuntran och hjälpen på plan 13 skulle ha varit sjukskrivna!

Fru Larsson

Svar direkt: Vi på Landstinget Gävleborg tycker också att friskvården är viktig och den ska både vara kvar och prioriteras. Plan 13 kommer att vara kvar liksom allt som erbjuds där i samma omfattning som i dag. Plan 13 har stora ytor och vi ska nu se över om lokalerna kan användas på ett mer effektivt sätt, och om de kan användas även till annan verksamhet.

Kenth Larsson

förvaltningschef, lednings- och verksamhetsstöd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons