Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så är det att ”fira” påsk i Gävle

Annons

Det var påskafton och det var ett härligt väder. ”Det skulle sitta bra nu med en kopp kaffe på något utvärdshus.” Jag ringde Engeltofta för att kolla att de hade öppet. Det hade de ju inte. Eller rättare sagt: ”Serverar bara mat nu under påskhelgen.”

Ringde turisbyrån för att få en orientering. Stängd hela påskhelgen. Så kom vi på att man kanske hade kaffeservering i Högbo. Ja, faktiskt. Man har valt fel bostadsort tydligen. Sandviken skall det vara.

Skulle köpa något gott kött till påskdagsmiddagen. Gick in till närmaste livsmedelsaffär, en stor sådan. ”Jag skulle be att få lite lammkött.” ”Lamm?” Expediten gapade. ”Ja, är det inte påsk? Jag skall be att få ett par lammkotletter.” Mycket funderande. ”Nja, vi har bara rack.” ”Ge mig ett par rack då”. Det visade sig vara revbensspjäll, på lamm. En utmaning för en inte så huslig påskfirare.

Gick tidigt på annandagens morgon ned till Stadsträdgården och Boulognern, Gävlebornas pärla. Där såg ut som en svinstia. Kan inte tekniska kontoret avdela personal till att städa parkområdet helgdagsmorgnar?

Maja

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons