Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så fel ni tänkte där!

Nu tror jag att det har ”brunnit” i huvudet hos kommunpamparna.

Annons

Jouravtal för oss som jobbar inom vård och omsorg är uppsagt från och med den 1 april. Det innebär att vi inte får tillgodoräkna oss fyra timmar per natt, de bara försvinner och om vi vill ha samma tjänstgöringsgrad och samma lön så måste vi jobba igen dessa timmar. Det innebär cirka 28 timmar på åtta veckor. Där försvann våra lediga dagar...

Vi är ju några stycken som ska ut och jobba igen våra timmar. Då undrar vi var vi ska få möjlighet att jobba in dessa timmar och hur vi gör på ett ställe där man inte känner igen dem (kunderna/brukarna) som vi ska ta hand om. Det verkar inte så särskilt genomtänkt, eller hur?

Jag läser i dagens tidning ytterligare galenskap från kommunen, nu ska semestern delas upp på tre perioder för att två tredjedelar av ordinarie personalen ska vara vara kvar i jobb för kundens/brukarens trygghet. Nej, så fel ni tänkte där!

Hur går det ihop med att vi ska jobba på andra arbetsplatser för att få ihop våra förlorade timmar? I fjol avbröt många vikarier sina åtaganden. Man kan undra varför. De orkade väl inte med allt jobb för en usel lön.

Hur ska vi som jobbar kunna rekommendera någon att söka semestervikariat hos oss? Det finns inte ork till det och det känns inte bra att ljuga för folk och säga att allt är så bra, när vi aldrig får en uppskattning för det vi gör. Florence Nightingale finns inte längre. Nu vill vi ha lön (hela tiden) för vår arbetstid.

Hur ska vi kunna göra ett bra jobb när vi alltid jobbar i motvind? Nu får det vara nog. Om ni vill ha någon personal kvar inom vård och omsorg så tänk om!

En trött och besviken arbetare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons