Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så fungerar det i Gävle

Nils Palmeby på Gefle Dagblad för­söker vara en skrivande Janne ­Josefsson, skriver Kalle Forsell.

Annons

Klart att Gävles lokala tidning ska försöka hitta något negativt nu när Furuvik äntligen storsatsar igen. Så fungerar det i Gävle. Staden där en billig festival på gångavstånd från centrum, Robyn och The Ark bland artisterna fick ett hundratal besökare och gick i konkurs.

Andra orter kan stolt prata om sin ”anda” som exempelvis Gnosjö eller Göteborg, men den allmänna bilden en besökare i Gävle får av invånarna och deras inställning är: ”En ytlig, svårflirtad publik som bara roar sig om det är gratis”.

Jag är själv uppväxt i Gävle kommun, har flyttat, men besöker regelbundet familj och vänner där. Det är ju självklart inte så att det är tråkigare och sämre människor som bor i Gävle, men bland annat ett långt trött rött styre, amatörmässigt presenterade lokalnyheter på TV och pinsamt svaga lokaltidningar ger liksom inte Gävlebor så bra förutsättningar.

Nu fanns det ingen lag om personal ständigt i hytterna, utan det var Furuviks egna föreskrifter. Ingen olycka har inträffat. Samtliga attraktioner var vid GD:s artikel besiktigade och godkända. Har ni förresten sett karusellen Bikupan? Den får ju Leif GW Persson att framstå som snabb, rörlig och spänstig.

Men Nils Palmebys trovärdighet är ju kanske inte heller på nivå med hans förmodade förebilder på Uppdrag Granskning.

Den 18 juli recenserade han en konsert med Da Buzz på Harrys i Gävle, alltså inte direkt en Sverigeexklusiv stadionspelning med sommarens hetaste band. Ändå får man i texten bilden av att det var en stor viktig händelse han besökte, han drivs av Gävleandan: Satsar någon i all sin enkelhet en kväll, då ska vi såga. Nils passar på att moget kalla Da Buzz för Da Bajz. Publiken kallas lättlurad.

Skönt att Nils räddar oss så folk förstår att de ska stanna hemma, inte åka livsfarliga karuseller som ser ut som bin eller gå ut och dansa till livemusik.

Kalle Forsell

Svar direkt: Det där var en riktig Gävleinsändare! Nils Palmeby är för övrigt från Göteborg, liksom Janne Josefsson.

Med vänlig hälsning,

Lilian Sjölund, nyhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons