Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så kan vi göra för att utveckla sjöstaden

Gävle som en stad vid havet, dess värdegrund och att synas.

Annons

1. Synliggöra Gävle. Jag föreslår att kommunen tillsammans med olika företag, myndigheter med mera upprättar en eller flera “havspräglade, informativa, ståtliga och välkomnande neonskyltar” vid E 4 och för tågresenärer. Skyltarna kunde visa Gävles karaktäristiska drag som staden vid havet.

Kommunstyrelsen kunde göra en inventering och ge förslag på vilken värdegrund Gävle har som stad vid havet, som en utgångspunkt för skyltarna.

I värdegrunden kan ingå Gävle ”oceanhamn”, Sjöfartsverket, småbåtshamnar, badstränderna, Fjärran Höjder Tropicanaland, Gävle Strand, utvecklingsområden med lediga etableringsytor med mera.

Denna värdegrund för staden vid havet kan vara vägledande för de olika nämnder och förvaltningar vid budgetarbete och i den fortsatta verksamheten.

Idén är att samtliga i kommunen eftersträvar verksamheter och investeringar som främjar och präglar Gävle som en stad vid havet.

2. Rådhuset och dess omgivning kunde vara ett nav. Runt Rådhuset kunde olika företag och/eller deras ”neonsprakande” reklam finnas. Där kunde Korsnäs, Gevalia, Lantmäteriet, Gävle hamn, Sjöfartsverket, Fjärran Höjder och andra presentera sig.

Rådhuset skulle göra centrumet mera besöksvänligt dagtid men framförallt också kvällstid då rådhusområdet med kommunhuset är mer eller mindre dystert och öde.

Rådhusparken mot Gavleån kunde sammanbindas mera med ån, till exempel med ljus, blommor, buskar och dekorationer av olika slag samt att åns norra sida byggs om till en bred trappa som den på Gävle Strand.

Är inte Gävle en trevlig stad vid havet fast man inte vinner alla matcher och arrangemang? Man vill väl synas ändå?

Runo

Gävlebo för tredje gången

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons