Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågade ur i friska tänder

Den 7 november antog riksdagen lagen om åldersdiskriminering som börjar gälla 1 januari 2013. Denna lag behövs; det är hög tid.

Annons

Hör här:

I dag kom min 73-åriga granne och visade upp vad en tandläkare på en Gävleklinik just åstadkommit i hennes mun.

Tandläkaren har ersatt en trasig framtand, den vänstra, med en konstgjord men alldeles för stor sådan. För att få plats med den alldeles för stora framtanden har tandläkaren sågat och filat ut en fyrkantig glugg i främre undre tandraden i de friska tänderna som finns där. Detta var helt i sin ordning enligt tandläkaren som sågade och filade mot min grannes samtycke.

Min granne har nu en ”gnagartand” som hade gjort en råtta glad – det är bara det att min granne inte är en gnagare från zooaffären utan en äldre dam. Hon har dessutom en utsågad fyrkant i underkäkens framtänder. Detta ser väldigt annorlunda och märkligt ut.

Den för stora vänstra ”gnagartanden” ramlade dessutom ut redan på hemvägen och min granne nödgades återvända till tandläkaren som klistrade fast framtanden en gång till.

Min granne är nu jätteledsen och vill aldrig se en tandläkare mer. Min granne tvingas betala fullt pris för denna skymf.

Ingen tandläkare hade vågat skicka hem en yngre person med en gnagarframtand eller kommit på en så komplett galen idé som att såga upp en glugg i friska tänder, vilket för övrigt strider mot beprövad vetenskap och erfarenhet, samt vittnar om grov oskicklighet, men på en äldre kvinna som inte kan ta för sig, där går det bra.

Agnes

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons