Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samma planerare igen?

När jag flyttade hit 1985 så blev jag mycket förvånad över den trafiksituation som då rådde i korsningen Norra Rådmansgatan - Nygatan.

Annons

Kom man från söder så fick man inte köra rakt fram över Nygatan utan man fick svänga till höger in på Nygatan och sedan köra runt i någon lämplig korsning för att vända och sedan ta höger när man kom tillbaka till korsningen. Jag tror att det var någon nyutexaminerad trafikplanerare som hade slagit till.

Efter några år togs denna idioti äntligen bort. Nu måste väl samma trafikplanerare ha slagit till igen. Enda skillnaden från då är att nu måste du svänga höger in på Norra Strandgatan för att sedan ta dig förbi järnvägsstationen, där det är gångfartsområde, för att sedan svänga in på Nygatan och sedan höger i korsningen Norra Rådmansgatan - Nygatan. Du kan också svänga vänster in på Norra Strandgatan och leta dig igenom staden på andra sidan. Men lösningen är ungefär densamma. Ett par frågor man måste ställa sig är: 1) Vad är det stora problemet med nuvarande trafiksituation som löses med det förslag som nu genomförs? 2) Löser man detta problem med den föreslagna åtgärden utan att skapa liknande eller större problem på andra ställen?

Göran Rodin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons