Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa också på längd­åkning i Kungsberget

Annons

Jag tycker att ansvariga för Kungsberget i Järbo även ska ”sondera terrängen” för att göra sportorten komplett med ett längdåkningsområde av yppersta klass. Terrängen är ju helt perfekt för längdåkning.

Logi, logistik och infrastruktur finns ju redan på plats. För några veckor sedan stod Östersund värd för den så kallade SM – veckan och jag vill med bestämdhet hävda att Sandvikens kommun skulle kunna göra detsamma.

När det gäller de alpina grenarna kan allt köras utom störtlopp som jag tror kräver en längre backe.

Göransson Arena kan med lite fantasi inhysa väldigt många olika idrotter, Storsjöns is kan användas för isracing etcetera. Kanske på tiden att en fullödig Skidskytteanläggning byggs i Gästrikland och den kan med fördel placeras vid Kungsberget och då kan även denna vintergren klaras av.

När det gäller längdåkning håller ju som sagt terrängen i och omkring Kungsberg gott och väl SM-prestanda. Där kan alla sträckor köras, allt från sprint till fem mil.

Jag tycker Sandvikens Kommun tillsammans med berörda förbund skall sätta sig ner och seriöst ta sig en funderare.

Närheten till stora befolkningscentra kommer att göra området till en succé. Gör Kungsberget ännu bättre, gör det till en multiarena för vinteridrotter.

Så, vad väntar vi på?

Sann skidentusiast

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons