Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på fler lärare

Annons

I nummer 14 av Lärarnas Tidning tar Roland Spånt, fil. dr. i nationalekonomi, upp en studie från det statliga Institutet för utvärdering av arbetsmarknaden (IFAU). Vad händer med elever, först i skolan och senare i arbetslivet, när klassernas storlek ändras? Där står att klasstorleken är central för elevernas resultat både i skolan och senare i arbetslivet.

En minskning med fem elever ger klart bättre skolresultat och en inkomstökning för eleverna resten av livet vilken anges till 3,4 procentenheter. Det skulle på nationell nivå betyda årliga tillväxteffekter på minst 80 miljarder.

Därefter står att läsa att till detta ska läggas elevernas eget välbefinnande.

Lönsamheten av att satsa på lärare är närmast enorm, skriver Roland Spånt.

Lärarnas Tidning finns på Stadsbiblioteket att läsa och IFAU:s rapport går att beställa för dem som tycker att Gävle kommuns satsning på skolan inte är av högsta klass.

Så Lång och Stoor: Läs IFAU:s rapport! Om ni inte gör det begår ni närmast ett tjänstefel. Ni vill ha konkreta förslag hur man ska göra skolan bättre i kommunen.

Här är de: Anställ fler lärare! Jag repeterar: Anställ fler lärare!

Och kom inte och säg att ni intet visste när er föreslagna skolorganisation (om den sätts i verket) om några år har havererat.

Lärar’n

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons