Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsa på Hofors unga

Kommunen är i dag en stor arbetsgivare (cirka tio procent av befolkningen och närmare 25 procent av arbetskraften).

Annons

Kommunen bör förbereda sig på att framtiden ställer krav på att tillvarata människors kraft på arbetsmarknaden. Jag har full förståelse för att miljön kan kännas för liten för en del 20-åringar som växt upp på ”bruket”. Stimulera då dessa att utbilda sig för lämpliga kommunala tjänster så att de ser Hofors som en utmaning att komma tillbaka till, att bosätta sig i och att kämpa för i framtiden.

Det borde löna sig att sträva efter att rekrytera människor som vill bo på orten. Det här tankesättet bidrar också till ett större ansvarstagande och ger en strävan efter att utveckla sig själv och göra karriär inom kommunal verksamhet eller som entreprenör, på sikt kommer viss kommunal verksamhet att utföras av entreprenörer.

Då tror jag att människor som fostrats i verksamheten, utbildat sig, bosatt sig här, är en bättre entreprenör och arbetsgivare än till exempel en stor vårdkoloss med säte i Europa. Lyft fram Rävlyan som ett gott exempel på samspelet mellan kommunal verksamhet och entreprenörskap.

Entusiasmera människor i kommunal verksamhet att starta till exempel vård- och rehabiliteringshem, här finns lokaler, utbildningsplatser, föreningsliv i världsklass, arbetskraft och en rik natur.

Visa våra ungdomar att karriär kan man visst göra inom kommunens breda verksamhet. Våra kommunanställda kan bli ortens bästa ambassadörer för att vi ska behålla och helst öka antalet invånare i framtiden.

Arne Evertsson, Hofors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons