Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sätt upp nät eller flytta banan

Jag förstår att en regel om förbjuden skjutriktning skulle vara tråkigt och kanske till och med förödande för spelet.

Annons

Ett säkerhetsnät kanske skulle bli vandaliserat, och kosta företaget mycket pengar. Det finns däremot ingen ursäkt för att tumma på säkerheten. Säkerheten är A och O, och livet är ingen lekstuga!

Ni menar att man inte kan dö, eller få allvarliga kroppsskador av paintballkulorna. Man kan bli blind av kulorna, men förutom det må argumentet vara sant, men se till den psykiska biten.

Pojken som träffades i bröstet häromdagen kanske blir rädd för allt som låter som skott, och känner sig osäker i närheten av större gäng. Jag hoppas verkligen att det inte blir så, men vi måste tänka lite längre än till endast kroppsskador!

När man passerar paintballbanan ute på allmän bilväg, ligger det ofta kulor över hela vägbanan. Alltså har de skjutits dit, och skulle kunna ha träffat förbipasserande eller fordon.

Ett djur, hund eller häst, som träffas av en paintballkula kan förutom att vara en fara för allmänheten (tänk skenande hästekipage) bli förstörda och så pass rädda att de måste avlivas. Ett djur kan bli skotträdd, eller associera skottet/träffen med något helt annat vid tillfället. Variationerna är oändliga, och i vissa fall måste djuret avlivas.

Jag och många andra har bara väntat på att någon utomstående skulle bli träffad. Det ska inte vara så att man inte ska kunna använda allmän väg utan att behöva vara rädd, eller riskera att bli träffad.

Vi hoppas att antingen sätts skyddsnät upp eller att banan flyttas till ett ställe där inga oskyldiga förbipasserande kan träffas, och det snarast!

Frida Rousseau

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons