Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se bara på skolan

Annons

Visst har vi råd att vara humana! Det är ett fåtal fall där det inte finns anhöriga i hemlandet. Vi bör alla visa en human sida mot dom som är ensamma och i slutet av sitt liv.

Sandvikens kommuns ekonomi balanserar i dag på en knivsegg och den budget som majoriteten lagt för 2012 är inte bättre, snarare tvärtom.

Vi kristdemokrater vill att kommunen skall ha en budget i balans och det ekonomiska målet skall vara ett överskott om två procent eller i kronor cirka 35 miljoner. Detta för att kunna klara vissa oförutsedda utgifter.

Detta betyder att alla nämnder måste arbeta effektivare, pröva andra vägar, ta in medtävlare, helt enkelt göra saker och ting bättre. Det finns många områden inom den kommunala sektorn som behöver medtävlare för att bli bättre.

Mer pengar till nämnder ger inte bättre resultat. Se bara på skolan där kunskapsnivån blivit allt sämre trots bra lärare. Vi kan bli bättre med fler pedagoger och färre administratörer.

Politiken vet inte alltid bäst utan den enskilda människan vet sitt eget bästa. I Sandvikens kommun nekas den enskilde rätten att välja inom till exempel äldreomsorgen vem som skall utföra vad.

Maktinnehavarna (S, MP, NO) i kommunen tycker att politikerna vet bäst. Man ville inte ens få statligt bidrag för att utreda frågan. Tala om brist på respekt för medborgarna.

Leif Jönsson

Kristdemokraterna i Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons