Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se framåt, Gävle kommun!

Annons

Under mitt långa leverne (född 1930) har jag representerat mig inom fyra olika arbetsområden, affärslivet NT Glas, ishockeyspelare GGIK 1948-58, skådespelare 1960-72 och som dansk konsul 1970-80.

Har varit Gävle trogen hela livet men hela tiden även tyckt att Gävle stått stilla på något sätt, större privata idéer har oftast strandat på grund av Gävle kommun.

När jag tillsammans med övriga spelare i GGIK nådde stora framångar bad vi om hjälp att bygga en egen ishockeybana. Men nej, vi stod hela gänget en hel sommar och snickrade sargen på den dåvarande sommarteatern och till starten den vintern fick vi hyra planytan av Borgarskolan.

Under framgången med Gefle Lyriska teater, cirka tolv år, arbetade vi oerhört hårt för att få hjälp av kommunen, bland annat spelade vi operetten ”Vita hästen” med bland andra Lars Lönndahl på Tyrol i Stockholm och bad kommunen om hjälp med dyra annonser i Stockholmstidningarna. Vi tyckte det skulle vara bra reklam för Gävle, men budgeten var slut.

När Gävle kommun bjöd in alla för kommunen viktiga kontakter för näringsliv med mera, bjöd man inte undertecknad. Jag ringde upp efter festligheten och man hade glömt mig, (dansk konsul).

När nu några klyftiga människor har föreslagit att Gefle IF:s fotboll flyttas till Sätra i bästa samarbete med Brynäs, då föredrar kommunen den omoderna otidsenliga sönderfallande Strömvallen. Om Gefle IF nu skulle åka ur Allsvenskan så måste alla förstå att Gävle kommun och dess ansvariga kommunalråd bär den skulden på grund av... Ja vadå?

Bertil ”Bomben” Carlbaum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons