Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se till att hålla löftena

Annons

Är Gävles politiker och Norrlandets samarbetsgrupp nöjda då man nu lyckats ta ifrån cirka 400 familjer deras sommarstugor på Norrlandet? Att tvångsansluta alla och därmed tvinga dessa att omvandla sina stugor till åretruntbostäder är bara möjligt i en diktatur!

Den lagstiftning som det hänvisas till är inte tvingande för kommunen att använda sig av, vilket man på olika informationsmöten felaktigt påstår (medveten lögn?)

Lagen är i stora drag en kopia av gatukostnadslagen som ger Sveriges kommuner möjlighet att ta ut full ersättning för kostnaden då man bygger om vägen i ett bostadsområde. Men på grund av alla protester mot denna lag är det i dag nästan ingen kommun i Sverige som tillämpar denna lag. Detsamma gäller vattenlagstiftningen det hänvisas till (också frivilligt för kommunen att använda sig av).

Enligt de informationsmöten som hållits är frågan om vatten och avlopp på Norrlandet beroende av att det byggs cirka 400 nya fastigheter på Norrlandet. Hur stort är intresset för dessa fastigheter? När kommer dessa fastigheter att byggas? Hur många tomter är sålda?

En förutsättning för att det ska dras ut vatten och avlopp till Norrlandet är att denna utbyggnad genomförs. Om så inte sker ska inget vatten och avlopp dras till Norrlandet. Detta är den information som politiker och tjänstemän från kommunen gett på de olika informationsträffarna. Se nu till att de löften som getts hålls! Det ska vara fullständigt klart att utbyggnaden genomförs innan vatten och avlopp dras ut!

Sommarstuga sedan 1954

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons