Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simsporten på undantag

Annons

Simsporten i Gävle är helt klart inte prioriterad. De två klubbarna som bedriver simträning på Fjärran Höjder ska samsas med motionssimmare, vattenträning med musik och helst också lekande barn och ungdomar. Den 25-meters bassäng som nu finns har länge varit överbokad.

Ingen är nöjd! Motionssimmarna tycker att de har för lite utrymme, simmarna och deras tränare blir störda av lekande barn som hänger på linorna med mera. Tränarna har också svårt att göra sig hörda när det samtidigt pågår vattengympa/spinningpass med musik och en ledare som har mikrofon att prata/ropa i. Barn och ungdomar blir sura och besvikna när de inte får hoppa från hopptornet och svikten och så vidare.

Detta skulle kunna jämföras med om ett hockeylag hade träning på ena sidan rinken medan det var konståkning i mitten och allmänhetens åkning på andra sidan rinken. Jag skulle inte tro att någon skulle acceptera detta eller ens komma på tanken.

En 25-metersbassäng enbart för simning och motionssim vore önskvärt. Nu tar privata aktörer över och hur blir det då? Kommer simningen och simsporten att prioriteras?

Jag tror inte det. Först ska det byggas vattenrutschbanor och lite annat. Sedan kanske det blir en25-metersbassäng till, i så fall med höj- och sänkbar botten. Min erfarenhet av sådana är att de ofta går sönder och då inte kan användas. Olyckor har också inträffat.

Hur är det tänkt att man ska kunna anordna simtävlingar, när det inte finns läktare och möjligheter till att simma av efter ett lopp?

Utomhus finns en fin 50-metersbassäng som inte kan användas till tävling mest på grund av att den är för grund och numera utan startpallar! Den bassängen renoverades nyligen men ingen smart person (som har rätt att bestämma) tänkte då på att samtidigt fixa så att den blev godkänd för tävlingar. Det hade så klart kostat mer, men tänk på vad Gävle kunde fått i gengäld: PR, massor av simmare och andra som besöker vår stad med mera om vi kunnat anordna SM i simning.

Gävle Simsällskap fick frågan från Gävle kommun om de ville arrangera SM i simning i samband med SM-veckan. Visst vill vi det, men var hade ni tänkt att vi skulle ha de tävlingarna? I Uppsala eller? Här finns ju nämligen ingen 50-metersbassäng som är godkänd för tävling.

Fd simmare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons