Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Självhjälp är den bästa vägen

Annons

Ryktet går runt om i världen: I Sverige har de generösa bidragssystem.Det finns flyktingar som har tvingats till Sverige för att försörja familjen i hemlandet. Är detta möjligt att genomföra?

Javisst! Varje månad skickas hundratusentals kronor till våra flyktingars hemländer. Fråga dem som jobbar på banken, de kan definitivt bekräfta detta. Varje person skickar kanske 500-2 000 kronor varje månad samtidigt som de lever sparsamt i Sverige. Detta är inget större problem eftersom de inte är vana att leva ett liv i ”lyx”. Naturligtvis är det samma procedur i flera länder, Sverige är inte unikt. Det officiella biståndet till exempelvis Somalia är mindre än summan som skickas privat.

Vi kan inte fortsätta att dela ut pengar till flyktingar som egentligen inte vill bo i iskalla Sverige. Vi måste hjälpa dem på plats i deras hemländer i stället. De behöver rent vatten, odlingsmöjligheter och framförallt skolor samt naturligtvis fred och trygghet.

Nu finns det ju förstås invandrare som verkligen behöver få en fristad i ett nytt land, och de måste ju få chansen i Sverige.

Inför ett krav på försörjningsplikt för alla invandrare. Om man vill att resten av familjen ska komma till Sverige, måste man se till att lära sig språket och skaffa ett jobb så att man kan försörja familjen. Det handlar också om att vara en bra förebild för sina barn. Jag tror att hjälp till självhjälp är den enda rätta vägen.

Självhjälp enda vägen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons