Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska det vara så svårt att nå er?

Annons

Hallå polisen i Gävle! Ska man behöva ta ut en semesterdag för att kunna få tag i er per telefon? Jag har ringt 114 14 nu flera gånger och blivit kopplad. Inte en människa svarar! Till slut så bryts samtalet. Då är det bara att börja om och ringa 114 14 igen... I detta fall var det ”intaget” jag ville komma i kontakt med. Det är inte första gången jag har varit med om detta.Inger

Svar direkt: Vi beklagar att Inger inte har fått den service som man kan förvänta sig när man ringer vår myndighet, polisen. Svensk polis håller på och ser över sina telefonväxlar i Sverige. Vår förhoppning är att allmänheten så fort som möjligt ska få en bättre service när man ringer polisen. Det har under en tid tillbaka, när man har bytt växlar och personal, inte fungerat tillfredsställande. Alla som arbetar med problematiken kring telefonväxlar inom svensk polis gör sitt yttersta för att allmänheten ska få snabbare och bättre service. Vi hoppas att många av de problem som har funnits snart ska bli lösta.

När det gäller Ingers problem att komma fram till polisen så kan vi inte svara exakt vad det var som gick fel. Om du fortfarande har frågor som är obesvarade, Inger, så kontakta gärna mig så ska jag försöka förklara vad som eventuellt kan ha varit fel.

Med vänliga hälsningar

Mikael Hedström

Presstalesman, Polismyndigheten i Gävleborgs Län, Direkt: 010-56 78 542, Mobtfn: 073-02 22 160

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons