Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska läkarna flytta runt med skattepengar?

Plötsligt står vi patienter på Brynäs utan våra läkare sedan åratals tillbaka. I tidningen kan man läsa hur landstinget har köpt över dessa läkare för allas våra gemensamma skattepengar – med en halv miljon i transferbonus vardera till de fyra läkarna.

Annons

Får det verkligen gå till så här? Landstingsskatten ska väl användas till sjukvård och inte för miljonbonusar. Inte borde landstinget få agera så här på gränsen till muta och bedrägeri? I varje fall är detta slags överbjudande synnerligen oetiskt. Liksom orättvist mot oss som drabbas av att landstinget inbillar sig ha blivit transferscouter ungefär som i NHL.

Landstingsrådet Tommy Berger svarar att man inte beslutat om saken, utan att det är en tjänstemannauppfinning. Vilket typiskt svar från en politiker! Och den tillförordnade primärvårdschefen Ulla Waxin försöker göra för troligt att de fyra Gävleläkarna annars skulle försvunnit långt bort. Tro det, den som vill! Nej, om de skattefinansierade bonusarna tillåts så kommer det bli mycket cirkus lokalt.

Ett solklart fall för SVT:s ”Uppdrag granskning”! Hoppas Janne Josefsson först vill kartlägga hur dessa så kallade bonusar ska betalas ut och beskattas, liksom vilka andra fina förmåner som läkarna lockats över med. Nästa steg bör bli att undersöka hur galna tjänstemannauppfinningar tillåts växa fram. Sist men inte minst behöver de ledande landstingspolitikerna ställas till svar.

Upprörd patient på Brynäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons