Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska ni köra slut på er personal?

Annons

Vad är det som händer i omvårdnadsförvaltningen i Gävle? Ska ni köra slut på er personal? Jag trodde botten var nådd med alla nedskärningar, resursturer och årsarbetstid... Nej, då säger ni upp jouravtalet också, vilket innebär att vi ska jobba mer än heltid. Grattis!

Hur tror ni att vi ska orka? Inser ni att med alla slags arbetsturer vi har, vissa på tre eller fem timmar, och vissa uppåt 24 timmar så kan det innebära att vi inte får en ledig dag vissa veckor. Lägg till att vi går vissa kurser och utbildningar som kanske är på cirka två timmar, som kan ligga på en i övrigt ledig dag så kan vi tvingas jobba tio dagar i sträck.

Larmlistorna lyser röda och ingen bryr sig. Anita Bjurström visste inte ens vad det var och facket – vad gör ni? Var står ni i det här? Vi känner oss överkörda och kränkta. Vi vill ha lön, inte ersättning. Det här är ett levebröd för oss, inte ett kall.

Att vara intresserad och engagerad i sitt jobb är en förutsättning för att göra ett bra jobb och ge kunderna det de behöver. De har rätt till god omsorg och bra livskvalitet, men för att kunna göra det måste vi också ha en bra arbetsmiljö. Det har vi inte nu. Har ni gått ut till anhöriga och kunder och informerat om vad alla indragningar och nedskärningar kommer att innebära? Skulle inte tro det.

För att orka känner många att de måste gå ner i tid nu, men det är väl det ni vill, det sparar ni ju pengar på. Det slår hårt mot oss som redan är lågavlönade. Det slår hårt mot ensamstående med barn och framför allt – det slår hårt mot nyrekryteringar. Vem vill ha Omvårdnad Gävle som arbetsgivare? Redan nu gapar platser tomma på omvårdnadsprogrammet.

För några år sedan satt många av oss som jobbar i Gävle kommun i Gasklockorna och lyssnade på bland annat Göran Arnell och Carina Blank, de ville att vi skulle ta fram punkter på vad som gör Gävle kommun till en attraktiv arbetsgivare. Inte ett skit skulle vi vilja säga. Inte i fråga om arbetsmiljö. Men vi ska ju vara glada att vi har ett jobb när det finns så många arbetslösa och jouravtalet har ju inte andra haft. Rättvisa är att alla har det lika jävligt, eller?

Det pyr på arbetsplatserna. Arbetsglädjen har försvunnit, stress och uppgivenhet har tagit vid. Förvirring och oro leder till att många mår dåligt. Är det så vi vill ha det?

Vi vill ha skälig lön och skäliga arbetstider, för att orka att göra ett bra jobb. Det här är i allra högsta grad fråga om könsdiskriminering. Ingen på en mansdominerad arbetsplats skulle finna sig i detta. Vi hoppas att fler än vi inom Gävle omvårdnad nu reagerar och säger vad ni tycker.

Låt inte missnöjet stanna i personalrummen. Vår stolthet har varat tillräckligt länge nu. Stå på er så ingen annan gör det.

Medarbetare i omv. Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons